Amulete protectoare:

Ce sunt Amulete . Un obiect ce i se atribuie proprietăți de protecție împotriva nenorocirilor, relelor, bolilor, accidentelor sau nenorocirilor. Acest cuvânt provine fie din latinescul „amuletum” (și acesta din „amoliri”, sunt pentru a se îndepărta, pentru a se separa), fie din arabul „jamala” (a lua) și „jamalet”, adică obiect care ia. Diferenta dintre amuleta protectoare si talisman este ca cea din urma servește la atragerea norocului și fericirii prin canalizarea energiilor foarte pozitive pentru proprietar.

Amuletele își au originea într-o perioadă foarte primitivă, primele materiale folosite fiind piatra, bronzul , argila sau pielea, deși au fost folosite ulterior altele.

Amuletele pot fi utilizate în diferite moduri; Puteți să le luați în jurul gâtului ca pandantive, puteți să le faceți să atârne de o brățară sau puteți obține un obiect care are oricare dintre aceste talismane desenate (o cană, farfurii, pahare, o îmbrăcăminte) sau un mic ornament de casă care are în acest fel Important este că trebuie să fie un obiect exclusiv personal.

Istoric Amulete

Din vremuri imemoriale omul a simțit nevoia de putere. Există referințe la existența acestor obiecte de secole, fiind deja prezente în epoca primitivă în care au fost întruchipate în multe picturi rupestre. Ei spun că în Egiptul Antic nu a existat niciun bărbat, femeie sau vreun copil care să nu poarte cel puțin un amulet, multe dintre acestea sunt sub formă de bijuterii sau ornamente de diferite forme și moduri. Aceste credințe s-au transmis unul de la altul până în zilele noastre.

Amulete foarte vechi au fost găsite în mormintele egiptene și asiriene, ceea ce ne oferă o idee că frica în om a fost întotdeauna prezentă. Aceste amulete primitive erau formate din obiecte din piatră gravată (agat, diamant, jasp verde, ametist sau coral), metal (bronz, plumb, aur sau argint ) sau alte materiale precum piele, lut și bucăți de plante sau membri ai animalelor.

Amuletele de origine animală au fost mult mai apreciate, deoarece se credea că o parte din energia proprietarului lor a fost transmisă cu acestea. A devenit obișnuit să achiziționeze pietre la fiere, pietre de bezoar, primul dinte căzut al unui copil, atâta timp cât nu a atins pământul, nici de oase, dinți, pene, piele, scoici, solzi și colanți de animale exotice. A existat ideea unei anumite imunități la care a purtat amuleta, care se bazează pe legea similiabus similia: un animal sau o forță malefică nu atacă pe nimeni care poartă o parte din viața sau acea forță a acelui animal.

Amuleta dobândea o putere mai mare dacă provenea de la o persoană sfântă, așa că în timpul Evului Mediu a existat un trafic neașteptat de moaște dintr-o multitudine de sfinți cunoscuți și anonimi, cu firele de păr, unghiile, molarii, genunchii și șuvițele osoase care au încântat ambele atât de la vânzătorii, cât și de la cumpărătorii săi, pentru că nu trebuie să uităm că efectul multiplicator al credinței a făcut adevărate „minuni”.

Erau atât de multe obiecte încât specialitățile au fost create în lumea largă a amuletelor. Datorită formei sau conținutului său, unele au fost folosite pentru a vindeca un anumit tip de boală, iar altele pentru a găsi de lucru. Unii să aibă o naștere bună, alții să alunge o furtună sau să scape de o problemă.

Amuletele și talismanele fac parte din cunoștințele umane. Credința în puterea acestor obiecte este absolut universală, la fel și riturile lor de fabricație. Au apărat și protejat atât oamenii, cât și orașele întregi.

In antichitate grecii spuneau că paladiul troian a fost o amuleta protectoare a orașului. Paladiile erau statuete care aveau scopul de a proteja orașul de incendii. Multe orașe mari din antichitate, precum Roma și Veneția, erau protejate de animale sălbatice de talismane așezate strategic în perimetrul lor.

În prezent, există multe amulete și elemente magice care au fost folosite în același scop: atragerea norocului și alungarea omenselor rele ale unei persoane, ale unei case sau ale unui oraș. Există un întreg rozariu de acest fel de obiecte demne de apărut într-un muzeu etnologic. În funcție de regiune, se vorbește de coarne de unicorn, farmece, scapulare, fitracterii, kutunuri basce, roți de San Cristobal, salarii de plată, piatră la întâmplare, piatră de lapte ; etc.

Tipuri de amulete

Cele mai frecvente dintre amulete sunt piciorul unui iepure , pietre prețioase sau semiprețioase, un trifoi sau o piatră de vulcan . Poate fi purtat într-un buzunar, prins într-o pungă de stofă cusută pe haine, pe un pandantiv, sub formă de brățară. , etc., în funcție de tipul de amuletă care este.

Un amuleta clasica este trifoiul cu patru foi. Sunt foarte rare; prin urmare, atunci când este găsit, acesta este interpretat ca un simbol al norocului. Fiecare dintre frunzele sale înseamnă fiecare dintre factorii care alcătuiesc fericirea: sănătate, bani, dragoste și succes social sau popularitate.

Traditionale

Din cele mai vechi timpuri există o serie de obiecte care sunt deja cunoscute sub numele de amulete „în mod natural”. Sunt, fără îndoială, rezultatul experienței și cunoașterii populare a nenumăratelor orașe și regiuni din întreaga lume.

 • Piciorul iepurelui : Se spune că este originar din Galicia ( Spania ). Purtarea lui atârnată sau ca breloc dă noroc, dar trebuie să fie albă.
 • Corn din belșug : este un coș de răchită în formă de con sau corn, care este umplut cu fructe, legume și uneori monede de aur. Se spune că atrage bogăția și prosperitatea în cămin. Asemănător cu Oala din

Abundența. Este amplasat la intrarea casei.

 • Cruz de Caravaca : originar din Caravaca (Murcia-Spania). Există mai multe cărți despre ea cu vrăji și rugăciuni. Este protectiv împotriva ochiului rău și a spiritelor rele. Ar trebui spălate și încărcate cu apă sfântă.
 • Îngerii și clopotele : Îngerii sunt protectori ai oamenilor și caselor. Prezența sa favorizează armonia și pacea. Pot fi chemați sunând un clopot.
 • Elefantul : Cu trunchiul sus este o amuletă eficientă de atracție a norocului sau norocului, fiind
  de asemenea protector al influențelor negative. Elefantul ca amulet, este ideal pentru a asigura bunurile obținute. Elefantii simbolizeaza munca in echipa si functionarea corespunzatoare in comunitate. Prin urmare, dacă aveți un partener, nu ezitați să aveți la locul de muncă o amuletă în formă de elefant.

Pe lângă protejarea mediului de muncă, elefantul este o figură potrivită pentru a beneficia familia. În acest caz este bine să aveți un ornament în casă. Amuleta va fi păzitorul planurilor familiei. Nu va permite ca banii să se evapore și vor ajuta să investească bine și să aibă noroc în jocuri de noroc.

 • Bufnița : oferă atracție și intuiție personală. Să ai o amuletă cu această cifră te poate ajuta
  rezolvați favorabil toate tipurile de bani. Dacă ești pe cale să conduci o afacere oarecum riscantă, poartă întotdeauna o amuletă în formă de bufniță cu tine. Asta vă va favoriza intuiția.
 • O broască : figura broaștei atrage bunuri și bani. Multă vreme, acel animal a fost asociat cu magia.

Legenda spune că, dacă o broască sare în interiorul unei case, este un semn de noroc. Nu o speria, ci lasă-o să meargă după propriile ei mijloace. Amintiți-vă că atrage mărfuri, așa că dacă vă gândiți să achiziționați o proprietate, o mașină sau un bilet de avion, este imperativ să vă consolidați norocul cu o amuletă în formă de broască. Broasca va alunga negativitatea și va oferi o alergare bună proiectelor tale.

 • Delfinul : este indicat să atragem noroc în întâlniri sau conversații că va trebui să obținem ceva.
  Această putere este acordată, pentru că ei spun că este cel mai comunicativ animal care există. De obicei, este pus în case sau birouri pentru a domni dialogul.
 • La Herradura : Protector pentru casă și catalizator de energie, absoarbe energia pozitivă și deviază sau neutralizează

energie negativă Acesta atârnă în spatele ușii cu vârfurile în jos și trebuie să aibă găuri pentru șapte cuie, au fost folosite și au fost găsite din întâmplare.

 • Broasca testoasa : transmit energie pozitiva, mai ales daca sunt mici. Acestea asigură viață lungă și liniște. Pentru afaceri, sunt sigur, dar încet.
 • Luna : indicată în special pentru tineri și femei. Trebuie dat și sunt de obicei sub formă de pandantiv. Simbol de protecție
 • Laur : din tradiția occidentală, curățați energia negativă și faceți-o pozitivă. În starea sa naturală aceasta
  Au pus frunze în spatele ușii din față a casei sau unde trebuie să treacă toți cei care vor să acceseze casa.
 • Cheia : Vi se acordă multe calități și foarte diferite. Cel mai bun este cel mai vechi, care spune că realizează relaxare și deschide ușa inimii celor care o primesc drept cadou. Trebuie să fie din metal nobil.
 • OM . The Sacred Syllable: Sacra syllab hinduse, the the most Holy Silab of the Vedas, which simbolize God. Port the suflet to the
  cerul și ușurarea preocupărilor pământești și a treburilor oamenilor. Vindecarea rănilor adânci cauzate de afacerile pământești (pierderea de bani, dezamăgirile …)

Îl îndrumă pe purtător pe o cale sigură și îl ajută să ia decizii corecte și corecte. Deschide ușile inspirației și intuiției, deoarece conectează purtătorul cu Dumnezeul său interior. Ea facilitează accesul la cele mai îndepărtate locuri ale creierului și accesul la înțelepciunea interioară înnăscută pe care o purtăm cu toții în inimile noastre.

 • Mână puternică : Smochinul mai este numit și Figa sau Mână puternică. Forma sa este cea a unei mâini închise, care arată degetul mare între
  degetele index și mijlocii, indicând dispreț și protecție împotriva răului iminent. Amuleta pentru a speria ochiul rău, este de asemenea folosită împotriva invidiei și a geloziei și ca protecție împotriva bolilor. Pe vremuri, mamele obișnuiau să pună smochinul (făcut în jet) lângă nou-născuți. Amulet de protecție de origine spaniolă, dar care de-a lungul timpului s-a răspândit prin diferite părți ale lumii adoptând nume diferite.

Amulete egiptene

Civilizația egipteană a fost una dintre cele mai mari și mai prospere din lume, chiar cu mult înainte de nașterea lui Hristos. Egiptenii, ca și aztecii și mayații, erau mari astrologi și magicieni, iar civilizația lor era strâns legată de magie și religie. Din toate aceste motive, o serie întreagă de obiecte magice, amulete, talismane, etc … au ajuns până astăzi.

 • Udyat, ochiul lui Horus : Este unul dintre cele mai cunoscute amulete din lumea egipteană. Este dedicat
  Zeul soarelui al Memphis Horus protector și omniprezent. Ochii lui Horus sunt albi și negri, reprezentând Soarele și Luna. Reprezintă ochiul care vede totul și ne protejează de orice rău, de aceea este folosit ca amuletă în pandantive și margele. De asemenea, favorizează clarviziunea și proiecția obiectivelor.
 • Gândacul sacru : legat de zeul Jepri , simbolizează renașterea existenței cuiva
  transformare și evoluție, de aceea a fost inclusă în înmormântări. Protector împotriva răului și un simbol al vieții și al puterii, gândacul sacru, este prezent în aproape toate motivele egiptene. Cu o vraja magica gravata pe spate. Indică o viață lungă și fertilitate. Trebuie să fie dat și înregistrat pentru a-și elibera influența.
 • Anj, Crucea vieții : Simbolizează viața și fertilitatea. Este triumful vieții asupra morții. Este strâns legată de zeița Isis soția lui Osiris și mama lui Horus. Este simbolul vieții veșnice. Este folosit ca o amuletă de sănătate, fertilitate și viață bună.
 • Ureo, cobra : Ureo a fost cobra protectoare a regilor și faraonilor; Era considerat foarte puternic și era purtat ca o amuletă în coroana regală și în emblemele regale.
 • Anubis : Reprezintă zeul de dincolo, din cealaltă lume, spre domeniile lor merg suflete după moartea fizică. Este reprezentat de un tutore cu capul unui câine, lup sau coiot . A avea o amuletă cu imaginea dvs. oferă o „călătorie” sigură după moarte.

Amulete asiatice

Multe amulete provin din Asia datorită gamei largi a continentului și a numeroasei culturi și popoare care îl locuiesc. Dintre toată Asia, cele mai cunoscute amulete și talismane sunt, poate, cele de origine chineză; iar acest lucru se datorează aproape sigur datorită marelui său imperiu comercial în Europa .

 • Buddha : Figură protectoare care se bucură de minune
  popularitatea și puterea mare sunt acordate. Atrage bogăția și abundența. Trebuie să fii dolofan și ți se oferă monede.
 • Simbol al fericirii : As
  numele propriu indică faptul că atrage fericirea spre casă, prin urmare, trebuie să fie atârnat undeva vizibil în casă; de exemplu în salon.
 • Monede chinezești : Atrageți
  bani și avere, 3 monede sunt de obicei transportate împreună cu panglică roșie în interiorul poșetei. Acest lucru ne va ajuta să nu lipsim niciodată de bani.
 • Roșu Vs Galben : În
  Superstiția chineză, roșul este culoarea banilor și a norocului. Că poșeta noastră este de această culoare ne va favoriza atunci când vine vorba de a câștiga bani. Pe de altă parte, spre deosebire de vest, galbenul este simbolul puterii, așa că împăratul era întotdeauna îmbrăcat în propriul său „galben imperial”.
 • Cats-Maneki Neko : sunt originare din Japonia și în funcție de piciorul pe care l-au crescut, atrag
  vizite comerciale (piciorul stâng) sau atrag bani și prosperitate (piciorul drept). Sunt realizate inițial din ceramică, deși popularitatea obținută în ultimii ani le-a făcut fabricate în materiale plastice de diferite culori, în special aur.
 • În funcție de culoare, funcția sa variază : – Verde : Securitate la domiciliu – Alb : Noroc în afaceri – Albastru : Visuri împliniți – Roșu : Succes în dragoste – Aur – Aur : Economie – Roz : Alege persoana care se va căsători – Negru : Evită ghinionul și crește fericirea
 • Maimuță și cal : maimuța servește pentru a obține înțelepciune. Dacă plasăm o figură a

maimuța călărit pe un cal va favoriza succesul, recunoașterea și faima noastră.

 • Dragonul : simbolul chinezesc prin excelență, reprezintă forța, puterea și dragostea.
 • Jambhala : Amulet Indian reprezentând puternicul mag și alchimist binecuvântat de zei cu avere, putere și dragoste. Dacă este purtat ca pandantiv și solicitat cu credință, oferă tot ceea ce se cere.

Amulete indienii americani

Din numeroasele popoare indiene și triburi americane, cum ar fi indienii canadieni, nord-americani, mezoamericani (cum ar fi aztecii și mayașii) și sud-americanii, obținem amuletele lor cele mai importante.

 • Dreamcatcher : Funcția principală este
  acela de a filtra și prinde visele rele și coșmarurile pe net, lăsând să treacă doar visele pozitive și plăcute. Fabricarea sa este relativ simplă, formată dintr-un cerc de lemn de salcie și cu o plasă liberă în interior, este decorată în întregime exclusiv de creatorul său. Singurul element comun în toate sunt pene ca franjuri.
 • Fringi și ciucuri : sunt un element important în multe triburi și orașe
  din întreaga lume și motivul este acesta: există credința că franjuri și ciucuri nu le plac spiritele rele, deoarece le distrează și le distrag. Prin urmare, sunt utilizate la nivel mondial în îmbrăcăminte pentru oameni, animale și decorațiuni pentru locuințe, în jachete, saci, covoare, perdele, etc.

Curatarea si incarcarea amuletelor

Curățarea și încărcarea amuletelor În practică, se folosesc mai multe metode pentru curățarea și încărcarea farmecelor și a talismanelor. Folosiți ceea ce vă pasă personal.

 • Curățarea cu apă: mențineți amuleta sub un flux de apă curentă sau așezați amuleta sub ploaie; cu cât rămâne mai mult acolo, cu atât efectul este mai bun.
 • Curățarea cu pământ: Înfășurați într-o cârpă și îngropați, lăsând-o în subteran destul de mult timp.
 • Curățarea ametistului: Așezați amuleta peste noapte într-un strat de ametist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here