Credite comerciale online: finantare online pentru companii si intreprinderi

Persoanele private nu sunt singurele care pot obține un împrumut de la creditori. Chiar și companiile pot profita de unele fonduri create special pentru a sprijini întreprinderile, atât unele care abia apar, cat și cele deja înființate prin produse financiare create ad hoc.

Advertisements

În ce constau și ce le diferențiază de împrumuturile personale pentru persoane fizice? Ce avantaje oferă? Compania pentru care solicitați finanțare trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a obține lichiditatea dorită?

Despre ce e vorba?

Așa cum se întâmplă la creditele personale destinate persoanelor fizice si in cazul in care creditul este destinat unei companii operațiunile rămân aproape identice. Insa, suma de bani solicitată nu este destinată cetățenilor obișnuiți, ci are ca scop construirea unei noi afaceri sau susținerea unei afaceri existente.

Advertisements

Ca si in ceea ce privește toate celelalte împrumuturi si în acest caz suma de bani primită cu împrumut trebuie rambursată cu plata unui anumit număr de rate lunare a căror sumă este dată de suma unei părți din capital și a unei dobânzi.

Întrucât acesta este un împrumut finalizat, suma plătită de instituțiile de credit nu poate fi utilizată în alte scopuri decât cele care implică satisfacerea nevoilor întreprinderii.

Pentru cine este creditul pentru afaceri?

Creditul pentru afaceri se adresează tuturor acelor subiecți care sunt proprietari ai unei companii sau ai unei firme individuale sau care lucrează pe cont propriu. Dacă este necesar, aceștia pot solicita finanțare pentru a-și extinde compania sau pentru a o echipa cu echipamente profesionale noi. Mai mult, tinerii antreprenori au posibilitatea de a-și înființa propria companie datorită creditului acordat de bănci. În aceste cazuri, un procent este deseori considerat nerambursabil.

Cerinţe

La fel ca în cazul oricărui alt produs de credit de consum, chiar și în cazul creditelor corporative este necesar să se demonstreze că, capitalul acordat poate fi rambursat împreună cu dobânda acumulată și că riscul de insolvență este practic aproape de zero.

Întrucât împrumutul personal este destinat companiilor și nu persoanelor private, nu este luată în considerare situația economică a solicitantului sau cel puțin nu numai asta, ci tot ceea ce reprezintă cifra de afaceri a companiei.

Caracteristici generale

Primul lucru care diferențiază împrumutul către persoane fizice de cel pentru companii apare atunci când este necesar să se stabilească capitalul necesar pentru a satisface nevoile solicitantului sau, în acest caz, ale companiei.

Dacă, de regulă, cetățeanul privat este cel care indică instituțiilor de credit suma pe care ar dori să o obțină cu împrumut pentru a-și satisface nevoile, în cazul împrumuturilor corporative, banca însăși este cea care sugerează care este suma adecvată pentru realizarea proiectului companiei, fie că constă dintr-o extindere a acesteia, fie că implică crearea de la zero a unui start-up. Este posibil să înțelegem cel mai bine acest concept printr-un exemplu.

Să zicem că există o companie destul de activă, prezentă în zonă de mulți ani și care, până acum, nu a întâmpinat niciodată probleme de lichiditate. La un moment dat, se întâmplă ca un utilaj să se strice și să fie reparat sau înlocuit. Această operațiune necesită o investiție de capital, de exemplu 40.000 de euro, astfel încât să trimită, pentru prima dată, compania în dificultate economică.

Se prezinta solicitarea instituțiilor de credit si acestea stabilesc că capitalul necesar companiei pentru a-și ridica finanțele și a depăși momentul crizei este de fapt de 40.000 de euro, adică banii investiți în repararea sau înlocuirea utilajelor prezentate ca exemplu.

Orice altă cerere de împrumut care depășește această sumă nu va fi acordată, dar, dacă proprietarul companiei consideră că este suficient, poate solicita împrumutul chiar și pentru o sumă mai mică, fără a risca să fie respins.

Întrucât băncile sunt cele care determină gradul de dificultate economică cu care se confruntă compania, este bine să documentați fiecare eveniment care a dus la această necesitate de lichiditate nouă și să prezentați toată documentația colectată instituțiilor de credit atunci când mergeți sa solicitati imprumutul.

Sume

Cei care stabilesc lichiditatea de care are nevoie compania pentru a face față perioadei de criză financiară sunt, așa cum s-a văzut deja, băncile care, pe baza documentației prezentate, decid care este suma maximă care poate fi plătită pentru a sprijini acea companie.

Dar, pe lângă diferitele cauze care au condus la necesitatea de a solicita un împrumut, instituțiile de credit iau în considerare diferite fapte atunci când este necesar să se stabilească cât de mult capital poate fi acordat.

Una dintre ele este tipul de companie care solicită împrumutul. Pentru întreprinderile mici și mijlocii, condițiile de finanțare sunt adesea mai mari si subvenționate pentru a le permite să apară pe piață, iar sumele plătite ajung chiar la 150.000 de euro.

Unele produse financiare, pe de altă parte, sunt destinate anumitor companii care, în funcție de zona în care își desfășoară activitatea, sunt implicate în cercetare și dezvoltare în acel sector specific.

Pentru companiile care activează în sectorul social și care încurajează ocuparea forței de muncă și crearea de noi locuri de muncă, există si alte produse financiare care includ atât împrumuturi mici cu o bază minimă de 25.000 EUR, cât și cele mai importante împrumuturi a căror sumă plătită poate ajunge până la maxim 500.000 €.

Fondurile destinate împrumuturilor corporative, în special acele companii care au un scop social sau sunt implicate în inovație și cercetare, sunt în general acordate de Uniunea Europeană tocmai pentru a încuraja antreprenoriatul în aceste sectoare.

Suma de bani împrumutata afectează direct timpul necesar rambursării sale. Pentru un capital mai mic, pornim de la minim trei ani, care includ plata a 36 de rate lunare. Dacă lichiditatea necesară este mai mare, rambursarea devine pe termen mediu sau lung și poate depăși cinci ani (care implică 60 de rate lunare) până la, în unele cazuri, chiar și un deceniu în care numărul de rate care trebuie plătite crește la 120.

Ce evaluează banca

Documentația care trebuie prezentată pentru a obține un împrumut de afaceri diferă în mod semnificativ de cea necesară indivizilor.

Pe lângă toate datele referitoare la cauzele care au determinat compania să solicite o nouă lichiditate, instituțiile de credit evaluează bilanțul companiei în ansamblu, care include și analiza productivității și a activelor economice și, eventual, imobiliare pe care compania le are la dispoziție.

Toate caracteristicile companiei și ale pieței pe care își desfășoară activitatea sunt apoi analizate, cu toate punctele tari și presupuse obstacole și dificultăți, organizația internă și, mai ales, perspective de creștere.

Un împrumut, indiferent dacă este destinat cetățenilor privați sau companiilor, pentru instituțiile de credit reprezintă întotdeauna o investiție din capitalul lor din care trebuie apoi să obțină un câștig economic.

În absența perspectivelor de creștere, există foarte puține șanse ca compania să poată să se reafirme pe piață și să recâștige lichiditatea de care are nevoie pentru a merge mai departe și, în același timp, să returneze băncii capitalul împrumutat plătind, evident, toate interesele conexe. Este puțin probabil ca aceste companii să obțină lichiditatea de care au nevoie, deoarece nu pot oferi garanții suficiente cu privire la returnare.

Companiile cu perspective puternice de creștere, pe de altă parte, au șanse mari să poată crește economic și să garanteze băncii să poată achita datoria contractată cu aceasta.

De la cine le puteți solicita?

Sunt disponibile împrumuturi corporative la toți creditorii? Este mai bine să apelezi la unii decât la alții? Din păcate, spre deosebire de ceea ce se întâmplă la împrumuturile pentru persoane fizice, care pot fi solicitate la orice bancă sau instituție financiară, atât în ​​filială, cât și online, împrumuturile acordate companiilor nu pot fi oferite decât de instituții de credit specifice autorizate să ofere acest serviciu.

În funcție de nevoia specifică pe care compania trebuie să o satisfacă, produsul financiar adecvat să-l satisfacă trebuie solicitat atât în ​​ceea ce privește suma, cât și timpii și metodele stabilite pentru returnare.

Uneori, este de asemenea posibil să solicitați un împrumut de afaceri de la băncile tradiționale și companiile financiare dacă, în acea perioadă specifică, acestea au produse financiare disponibile în acest scop.

Cu toate acestea, această soluție nu este întotdeauna posibilă, deoarece instituțiile de credit tradiționale nu oferă de obicei produse financiare destinate companiilor, ci se concentrează în principal pe persoane fizice și doar în anumite perioade, unele bănci oferă împrumuturi și pentru companii. Dacă le ofera totusi, acestea sunt, în orice caz, în cantitate mică și sunt necesare garanții solide pentru a accesa creditul.