Tarot
Este un pachet de carti cu care poți juca și îți permite, de asemenea, să ghicești viitorul. Cartile de tarot sunt pline de simboluri de tot felul. Deși se crede că Tarotul ca atare își are originea în Italia în secolul al XIV-lea într-un joc de cărți, se știe că este inspirat de jocuri similare care existau cu mult înainte: în China, în anul 1120, un joc de cărți de fildeș și șah; sau în India un joc de cărți divinatorii. După Italia a plecat în Franța și de acolo în restul Europei. Pentru alții, Tarotul a fost introdus în Europa de țiganii veniți din Asia Centrală. Pentru un savant al temei din secolul al XIX-lea, Oswald Wirth, Tarotul este o lucrare de imagini născute în Evul Mediu ca o fuziune a diferitelor simboluri și filozofii antice: Naibisul, numerologie, cabal și simbologia astrologiei. În Spania, mai exact, ar fi trebuit să ajungă în secolul al XIV-lea, deoarece există o carte a episcopului Lope Berrientos, scrisă în secolul al XV-lea, în care vorbește despre el.

Etimologia tarotului este foarte controversată și există multe versiuni diferite. Unii spun că provine din ebraică (spun că derivă din Théraph = tabele din oracolul evreiesc) sau din chineză sau greacă (spun că derivă din cuvântul eratoi = tovarăși) sau din arabă (spun că derivă din cuvântul tar = dușman) sau din latină (spun că derivă de la cuvântul terere = shuffle) sau potrivit Curții de la Gobelin (care derivă din cuvântul egiptean tar = cale sau cale și rog = rege sau regal). Pentru alții provine din Doctrina Coth. Potrivit lui Papus și Guillaume Postel, acesta provine din tetragramul cabalistic al evreilor. Pentru JA Vaillant provine de la Ashtaroth al fenicienilor, ceea ce înseamnă zeița mamă progenitoare a seriei live.

După cum puteți vedea, conjecturile sunt multe și variate. Unii pot avea dreptate, dar ceea ce este cert este că toată simbolistica din care sunt încărcate aceste scrisori provine din religii, filosofii și culturi foarte vechi. Acest fapt arată că din cele mai vechi timpuri, înțelepții erau interesați de metodele divinatorii.

Tarotul este format din 78 de cărți împărțite în: Arcana majoră și Arcana minoră. Citirea tarotului se poate face doar cu Arcana Majoră singură sau cu ambele împreună.

Arcana majoră este de 22 de litere, în care universul este reprezentat de la creația sa și lumea pământească la lumea spirituală. Cartile de tarot sunt pline de simboluri de tot felul. În afară de semnificația reprezentată de fiecare figură în fiecare literă, sunt implicate și alte tipuri de simboluri: numerologia, sensul culorilor , citirea gesturilor și pozițiile figurilor și elementelor .

Arcanele Minore sunt 56, triumfurile sau cărțile, precum cele ale unei punți spaniole: Ace, până la X, Sota sau Valet, Regină și Rege.

Există mai multe tipuri diferite de tarot: Gringonneurul sau puntea lui Carlos V, cea a lui Yale, cea a lui Colleoni, cea a lui Brera sau Brambilla, cea a lui Magtegna, cea a lui Minchiate (Florența), cea a lui Etteila, cea a lui Visconti-Sforza ( Bergamo din secolul al XV-lea), cel al Marsiliei, egipteanul, alchimistul, țiganul, cel al Parisului, germanul, clasicul (1880 Piedmont, Italia), cel din Besançon, Arthur E. Waite 1910, Aleister Crowley din 1944, cel al Dalí, Erotica din Lucca Raimondo din 2000, …

Tarotii care au avut cel mai mare succes au fost cei din Marsilia, italienii și spaniolii.

Tarotul din Marsilia este cel mai folosit din lume. S-a născut în Franța în secolele al XV-lea și la începutul secolului al XVI-lea și variază oarecum cu italienii. BPGrimaud a contribuit la aceasta în secolul al XIX-lea. În Franța au schimbat cele 4 costume ale cărților italiene: aur, cupe, săbii și cluburi pentru diamante, inimi, pițe și respectiv cluburi. De aici s-a născut jocul Poker. Din aceștia s-au născut Taroturile Etteilla și tarourile satirice, pentru a face haz de nobilime și politicieni.

Cu Tarotul de Marsilia poți juca cărți – de fapt a fost făcut – deși scopul său principal este cel divinatoriu.

Arcana majoră, în ansamblu, reprezintă universul și se împarte în 3 grupuri: literele cunoașterii, cele ale acțiunii și cele ale emoției. Cu alte cuvinte, ele reprezintă cele 3 planuri: materiale, spirituale și dispoziții. Fiecare literă are sensul ei, dar va fi întotdeauna condiționată de literele care o înconjoară pentru a trage o concluzie. Toate cărțile pot fi pozitive și negative, în funcție de poziția lor în rolă.

Aruncarea cartilor

O serie de cerințe sunt necesare pentru a arunca cărțile. Pentru mulți este nevoie de câteva minute de meditație și concentrare înainte de a arunca cărțile. O mată violetă (culoarea mutației și a transgresiunii, a schimbării), o lumânare albă, tămâie, să nu încrucișeze picioarele, astfel încât energiile să curgă (nici consultantul, nici cartomanticul) … toate acestea contribuie la crearea climatului adecvat . Apoi, trebuie să intuiți care este rolul pe care trebuie să îl alegeți pentru a răspunde nevoilor clientului.

În sfârșit, există diferite rulaje diferite pentru a putea face o carte de lectură: Jocul celor 3 cărți (pro, contra, rezultat; sau adversar, consultant, rezultat), Crucea Celtică sau cele 6 cărți, Jocul din 11 cărți, Jocul Dianei, Jocul Piramidei, Jocul Steaua Boemiei, Steaua lui David, Calendarul Viitorului, Roata Mare, Roata Mică, Rola Regală, Rola 21 de cărți, Cutia Magică, Crucea Mistică, Fanul, Arborele Vieții etc.

De fapt, fiecare persoană sfârșește creându-și modul personal de aruncare a cărților, întotdeauna pe baza unuia de mai sus. Important este să-ți creezi propriul cod. Același lucru este valabil și pentru modul de agitare și tăiere a cărților. Fiecare are propriul mod de a le tăia, în 2 grămezi sau în 3. Și a le muta: unii împart motonul în două și le amestecă orizontal la înălțimea celei de-a 6-a chakre; alții le amestecă ca și cum ar fi domino-urile, astfel încât unele rămân la dreapta, iar altele invers. Pentru unii este esențial ca tăierea și alegerea cărților să se facă cu mâna stângă, subconștientul; alții preferă tăierea cu mâna dreaptă, care este cea care este în contact cu universul și astfel evoluează oamenii; pe de altă parte, nu contează cu ce mână este făcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here